برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.
آخرین نظرات
بدون نظر
جستجو در وبلاگ

فرش دستباف کف‌پوشی بادوام برای مسجد

نوشته شده در تاریخ161 سال پیش
دوست داشتن0

.

چرا فرش دستباف؟

یکی از مهمترین دلایل استفاده از فرش دستباف، مواد تشکیل‌دهنده آن است. رنگ و نخ فرش دستباف به دلیل اینکه از مواد طبیعی موجود در طبیعت تهیه می‌شود، می‌تواند سازگاری بیشتری با انسان و محیط زندگی او داشته باشد. همچنین به دلیل آنکه فرش دستباف از طرح و نقش‌های اصیل که متناسب با فرهنگ بومی هر منطقه هستند بهره می‌گیرد، می‌تواند برای محیط مسجد آرامش‌بخشی بیشتری به همراه داشته باشد.

.

نکات مهم در هنگام خرید

1.برای خرید فرش ابتدا مدنظر داشته باشید که فرش را برای چه مکانی، با چه ابعاد، متناسب با چه رنگ و محیطی می‌خواهید خرید نمایید، تا سازگاری بیشتر خرید خود را با محیط رعایت کرده باشید.

2.در هنگام خرید توجه داشته باشد فرش معیوب نباشد.عیوب کلی فرش معمولا ناشی از شلوغ بودن نقشه، اصالت نداشتن طرح و رنگ، خلوت بودن نقشه، تناسب نداشتن نقش مایه با رج شمار، تناسب نداشتن سطوح با هم، پخش نشدن صحیح رنگ‌ها، استفاده نکردن از تضادهای رنگی مختلف و رعایت نکردن سلیقه مشتریان حاصل می‌شود.

3.از دیگر عیوب فرش دستباف، فر شدن یا لول شدگی کنار فرش دستباف است که ناشی از تاب داشتن پود ضخیم، سفت کشیدن پود ضخیم یا نازک بافتن گره‌ها، سفت و شل بودن تارها، فاصله دار بودن تارها، پخش نامنظم چله‌ها موقع پایین‌کشی، رعایت نکردن اندازه‌ها، منظم نبافتن و پخش نشدن چله‌ها بر سر دار است و لازم است هنگام خرید فرش با دقت در لبه‌های فرش، آن را چک نماییم.

4.عیب احتمالی دیگر دورنگی فرش دستباف است که ممکن است به دلیل دوبار رنگ شدن خامه فرش، متفاوت بودن پشم از نظر جنس، استفاده از پشم نامرغوب، زیاد ماندن فرش روی‌دار، خوب رنگ نکردن پشم، استفاده از رنگ‌های نامرغوب، خشک کردن پشم بدون زیر و رو کردن آن در زیر آفتاب ایجاد شود. با مقایسه رنگ در بخش‌های مختلف فرش، می‌توانیم کیفیت مواد آن را بسنجیم.

5.کج بودن کناره فرش مشکلی است که می‌تواند ناشی از یکسان نبودن فاصله نخ های چله روی کجو، شل بودن نخ‌های چله، یکسان نبودن فاصله نخ‌های چله بر سر دار و زیر دار، پر تاب بودن پود ضخیم و بیشتر یا کمتر از حد معمول کشیده شدن پود ضخیم  باشد. بنابراین هنگام خرید به ابعاد فرش به خوبی توجه نمایید.

6.رنگ فرش عامل موثر دیگری در خرید است که معمولا در جهت خواب فرش تیتره تر به نظر می‌رسد که در این صورت برجستگی نقش آن در جهت عکس خواب بیشتر قابل مشاهده است. دقت کنید رنگ فرش در تمام آن باید یکنواخت باشد.

7.پرز فرش بايد با دوام، درخشان و انعطاف‌پذير باشد. فرش‌هاي با پرز نرم نسبت به فرش‌هاي با پرز ضخيم، دوام كمتري دارند و همچنين تمايل بيشتري به جذب گرد و خاك داشته و مانند فرش‌هاي با پرز خشن نيز تميز نمي‌شوند.

8.مهمترين عاملي كه در انتخاب فرش بايد مورد توجه قرار گيرد، بافت آن است. براي بررسي چگونگي بافت فرش، بهتر است آن را از قسمت پشت مورد مطالعه قرار دهيد، چون در پشت فرش، كيفيت بافت مشخص‌تر است.

9.هيچ‌گاه فرش را از افراد نامشخص و مشكوك خريداري نکنید. براي از دست ندادن نقدينه خود و جلوگيري از گرفتاري‌هاي بعدي، منطقي‌تر است حتي با قيمت‌هاي بالاتر فرش را از تجارت‌خانه‌هاي معتبر و با سابقه و يا از فروشندگان مجاز و سيار اين مؤسسات خريداري كنيد. به هنگام خريد فرش حتماً ورقه خريد و ضمانت‌نامه‌اي كه حاوي تمام مشخصات فرش است را از فروشنده درخواست كنيد.

10.برای تشخیص تعمیرشدگی فرش، دقت نمایید اگر فرش رفو شده باشد، قشمت رفو شده زبرتر و ضخیم‌تر است. همچنین اگر فرش شکسته یا پوسیده باشد، با چندبار تا زدن فرش و شنیدن صداهای مشکوک، متوجه این معایب خواهید شد.

.

مزیت‌ها

1.کلیه مواد تشکیل‌دهنده فرش دستباف از جمله رنگ و تار و پود از مواد خالص درون طبیعت گرفته می‌شود که در تامین سلامت جسمانی انسان موثر است.

2.طرح‌ها و نقش‌های فرش دستباف ایرانی الهام گرفته از فرهنگ و ادبیات ایرانی-اسلامی است و لذا می‌تواند در تقویت و ترویج این فرهنگ موثر باشد و همراهی بیشتری با ذهن مخاطب برقرار نماید.

3.تنوع فراوان طرح، رنگ و نقش‌های اصیل ایرانی که فضای کلی فرش ایرانی را بنا می‌نهد، به مخاطب اجازه می‌دهد تا قدرت انتخاب بیشتری در انتخاب فرش متناسب با طبع و منطقه زندگی خود داشته باشد.

4.فرش دستباف از این مزیت مهم برخوردار است که هر چه بیشتر محل رفت و آمد و به اصطلاح پاخوردگی باشد، نوتر و زیباتر شده و حتی شستشو هم از لطافت آن نمی‌کاهد.

5.پشم، پنبه و ابریشم از جمله مواد تشکیل دهنده فرش دستباف هستند که به دلیل طبیعی بودن، مانع از ایجاد الکتریسیته ساکن در هنگام راه رفتن روی آن می‌شوند، در حالی کف پوش‌های دیگر چنین نیستند.

6.خرید فرش دستباف نه تنها موجب حفظ میراث فرهنگی هنری کشور، بلکه موجب فراهم نمودن زمینه اشتغال هزاران کارگر خانگی و کارگاهی را فراهم می‌نماید که زمینه‌ساز اقتصاد مقاومتی می‌باشد.

7.فرش دستباف همیشه قابلیت شست و شو دارد و این امر از قیمت آن نمی‌کاهد بنابراین به نوبه خود می‌تواند نوعی سرمایه‌گذاری مطمئن برای آینده منازل و اماکن عمومی باشد.

.

نگهداری و مراقبت

1.اجازه ندهید نور مستقیم آفتاب بر روی فرش بتابد. بنابراین برای پنجره‌های مسجد که معمولا ارتفاع و ابعاد بزرگی دارد پرده مناسب تهیه نمایید.

2.مراقب باشید فرش را در مکان مرطوب پهن نکنید یا از رسیدن رطوبت به آن خودداری کنید، چرا که ممکن است موجب پوسیدگی آن گردد.

3.تمیز کردن منظم با جارو برقی یا خارج ساختن ذرات غباری که ممکن است به الیاف فرش آسیب برساند اقدام اصلی در نگهداری فرش تلقی می‌شود. جارو برقی نمای ظاهری فرش را دلچسب می‌کند و میزان غبار موجود در تار و پود فرش را کاهش می‌دهد.

4.ریشه‌های فرش را به وسیله چسب‌های پهن بی‌رنگ ؛چسب کارتن یا شیشه‌ مات‌کن‌های بی‌رنگ بپوشانید تا همیشه سفید و تمیز بمانند.

5.اگر روی فرش لکه‌ای افتاد فورا آن را تمیز کنید. اگر لکه روی فرش باقی بماند، پاک کردن آن سخت می‌شود و نمای فرش را تار و تیره می‌کند.

6.برای جا به جا کردن فرش آن را رول کنید و هرگز اقدام به تا کردن فرش ننمایید چون سبب شکسته شدن آن می‌شود.

7.فرش‌های نزدیک به درب ورودی را به گونه‌ای تنظیم نمایید که با باز و بسته شدن در دچار پارگی و آسیب نشوند.

8.اگر قسمتی از فرش به هر دلیل دچار پارگی شد، بلافاصله نسبت به رفو کردن آن اقدام کنید تا پارگی بیشتر نشود.

9.هر مدت یک بار فرش‌ها را سر و ته کرده و پهن نمایید تا در طول زمان دچار سایش نشود.

10.شستن فرش را به شرکت‌های معتبر قالیشویی بسپارید و از شستن آن در خانه حذر کنید.

ارسال نظر
پاسخ دهید
لطفا برای ارسال نظر وارد شوید.

فهرست

ارتباط در ایتا

تنظیمات

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از آیتم‌های دوست داشتنی ایجاد کنید.

ورود به سیستم

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم